Ponuda

Programa organizovanja posete krstarenja čamcima i panoramskog ragledanja SRP“Uvac“ – Sjeničkog ( Uvačkog ) jezera, najveće kolonije Beloglavog supa na Balkanu i prelepih meandara Uvca.

Program obuhvata sledeće:

Isplovljavanje – polazak na krstarenje jezerom i obilazak mendara Uvca, gnezda Beloglavog supa i obilazak Ledene pećine, koja je u sklopu Ušačkog pećinskog sustema,najvećeg u Srbiji dužine  6185 metara , je sa lokaliteta Markova Ravan, tačnije kamp naselja Markova Ravana, sa teritorije Sjeničke opštine, koji se nalazi na samoj obali Sjeničkog (Uvačkog) jezera, lokacija kampa – mesta polaska  označena je na opciji google maps kao „SRETKO-UVAC“, na pomenutoj kamp lokaciji  u oviru našeg bifea možete se osvežiti hladnim pićima i uživati u ukusima nacionalnih specijaliteta (roštilja , sača i kotlića). Krstarenje traje oko 2,5 sata, gde se plovi u ukupnoj dužini od 12 km. U povratku po sopstevnoj želji možete izaći na pešačku stazu (srenje – zahtevnu), u ukupnoj dužini od oko 7 km kojom prilikom možete obići čuveni vidikovac Molitva 1247 mnv, sa kojeg se pruža na svetu jedinstven bajkovit pogled na daleko čuvene menadre kanjona Uvac, gde Beloglavi supovi lete na par metara od Vas. Posle pešakom stazom koja vodi samom ivicom menadara vraćate u kamp Markova Ravan. Pri povratku sa krtarenja postoji mogućnost kupanja u jezeru, pecanja , kao i celodnevnog boravaka na kamp-lokalitetu Markova ravan, kao i obilazak obližnjeg Visećeg mosta. U zavisnosti od dogovora gostima je u ponudi i organizovanje ručka u načem bifeu, kao i celodnevni boravk u istom.

U okviru ponude panoramskog razledanja SRP“Uvac“, nudimo Vam obilazak vidikovca Molitva terenskim vozillima, adrenalimskom vožnjom nekategorizovanim putevima, uživajući u predvnom pogledu na SRP“Uvac“ i Sjeničko-Peštersku visoravan, vozeći se jednim delom i karavanskim putevima iz 13 veka. Takođe opciono u ponudi je i prevoz do vidikovca Molitva sa nažim kombi-vozilom.

Gostima su na raspolaganju dva polaska dnevno, koja je neophodno rezervisati unapred.

Cene:

Krstarenje menadrima, ispog gnezda Beloglavog supa i obilazak ledene pećine je po osobi je 1250 din u cenu su uračunate i ulaznice u SRP i pećinu.

Vožnja terenskim vozilom do vidikovca Molitva po osobi je 1000 din.

Vožnja kombi vozilom do vidikovca Molitva je 600 din po osobi.

Postoji i mogućnost smeštaja na Markovoj ravni, kao i kampovanja u Vašim šatorima. Gostima  pružamo pomoć u posredovanju smeštaja i obližnjim smeštajnim jednicima i hotelima. 

U zavisnosti od zainteresovanosti organizujemo i obilaz Peštera, Golije, Jadovnika, Sopotnice sa terenskim vozilima.

× How can I help you?